SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 11 January (All Shifts) With Answers

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 11 January (All Shifts) With Answers

We are sharing SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked on 11 January 2017 with answers.

 

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 11 January (All Shifts) With Answers

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 11 January (All Shifts) With Answers: First Shift

Q1. Study of fungi is known as?
Ans. Mycology
Q2. Plant cell wall is made up of?
Ans. Cellulose
Q3.Gir national park is famous for?
Ans. Asiatic lion
Q4. Sun rays reach the earth in how many minutes?
Ans.8 minutes 20 sec
Q5. First Bollywood star to feature on the cover of Time magazine?
Ans.Parveen Babi, 1976
Q6. Which article of constitution talks about the official language of the Union?
Ans.Article 343
Q7. A question pertaining to bicameral legislature
Q8. Agra Fort built by ?
Ans. Agra Fort construction was started by Akbar between 1565 and 1573
Q9. Red Fort built by?
Ans.Emperor Shah Jahan
Q10. Which festival is celebrated during full moon?
Ans. Guru Purnima
Q11. Which book is written by Nelson Mandela?
Ans.Long Walk to Freedom
Q12. Ramon Magsaysay awardees

Ans.Current Affairs :Awards and Honours
Q13. Malayalam is used in which state?
Ans. Kerala
Q14.Where are headquarters of ICC located?
Ans. UAE
Q15. Vehicle exhaust pollutant?
Ans. Carbon monoxide and nitrogen oxides
Q16. The glowing part of the sun is:
Ans. Chromosphere
Q17. Full form of PDF?
Ans. Portable Document Format

 

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 11 January (All Shifts) With Answers: Second Shift

Q1. World’s largest continent?
Ans. Asia
Q2. Dilip kumar’s actual name?
Ans. Muhammed Yusuf Khan
Q3. Outer surface of skin is known as?
Ans. Epidermis
Q4. Who invented Soda water/Carbonated water?
Ans. Joseph Priestley
Q5. Question pertaining to elasticity of demand?
Ans. The price elasticity of demand (PED) is a measure that captures the responsiveness of a good’s quantity demanded to a change in its price
Q6. Battle of Wandiwash took place in ?
Ans. 1760.
Q7. What is the outermost layer of earth’s surface known as?
Ans. Crust
Q8. Aurangzeb’s father was?
Ans. Shah Jahan
Q9. Where is Gobi Desert situated?
Ans. Mongolia
Q10. Toothbrush bristles are commonly made up of?
Ans. Nylon
Q11. Where is Jantar Mantar situated apart from Delhi?
Ans. Jaipur
Q12. Who did Aurangzeb imprison at the fort of Agra?
Ans. ShahJahan
Q13. Who invented TV?
Ans.J L Baird.
Q14. Mass of a proton?
Ans. 1.6726219 × (10^-27) kilograms

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 11 January (All Shifts) With Answers: Third Shift

Q1. Chand Bibi was the ruler of?
Ans. Bijapur & Ahmednagar
Q2. The book “12 years a slave” was written by?
Ans. Solomon Northup
Q3. Who won the Oscar for Best Director in 2016?
Ans. Alejandro González Iñárritu
Q4. Maithili language is spoken in which state?
Ans. Bihar
Q5. When Olympic Day is celebrated?
Ans. June 23rd
Q6. Mangifera Indica is the scientific name of?
Ams. Mango
Q7. Number of Total countries in the world?
Ans.196
Q8.Minimum age of Rajya saba member?
Ans. 30 years
Q9. What is Isobar ?
Ans. A line on a map connecting points having the same atmospheric pressure at a given time or on average over a given period.

 

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked (with answers) on 8th January

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 10 January (All Shifts) With Answers

Post Author: sscmadam