SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 12 January (With Answers)

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 12 January (With Answers)

SSC CHSL Tier 1 questions asked on 12 January 2017 were moderate.  We are sharing SSC CHSL Tier 1 questions asked on 12 January.

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 12 January (With Answers) :

Q1. Which animal produces Sulphur ?
Ans.Photosynthetic algal symbionts of corals produce sulphu

Read more

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 11 January (All Shifts) With Answers

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 11 January (All Shifts) With Answers

We are sharing SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked on 11 January 2017 with answers.

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 11 January (All Shifts) With Answers: First Shift

Q1. Study of fungi is known as?
Ans. Mycology
Q2. Plant cell wall is made up of?
Ans. Cellulose
Q3.Gir national park is famous for?
Ans. Asiatic lion
Q4. Sun rays reach the earth in how many minutes?
Ans.8 minutes 20 sec
Q5. First Bollywood star to feature on the cover of Time magazine?
Ans.Parveen Babi, 1976
Q6. Which article of constitution talks about the official language of the Union?
Ans.Article 343
Q7. A question pertaining to bicameral legislature
Q8. Agra Fort built by ?
Ans. Agra Fort construction was started by Akbar between 1565 and 1573
Q9. Red Fort built by?
Ans.Emperor Shah Jahan
Q10. Which festival is celebrated during full moon?
Ans. Guru Purnima
Q11. Which book is written by Nelson Mandela?
Ans.Long Walk to Freedom
Q12. Ramon Magsaysay awardees

Read more

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 10 January (All Shifts) With Answers

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 10 January (All Shifts) With Answers

We are sharing SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked on 10 January 2017 with answers.

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 10 January (All Shifts) With Answers: First Shift

Q1. Who played role of Gandhi in Oscar winning movie Gandhi?
Ans. Ben Kingsley
Q2. Who wrote the book Hind Swaraj or Indian Home Rule in 1909?
Ans. Mohandas K. Gandhi
Q3. What is the velocity of object at maximum height?
Ans. Zero (vertical velocity)
Q4. Where is Ranthambore fort situated?
Ans. Sawai Madhopur ,Rajasthan
Q5. Chromite is the ore of which metal?
Ans. Chromium
Q6. What is stagflation?
Ans. Persistent high inflation combined with high unemployment and stagnant demand in a country’s economy.
Q7. Fundamental Duties in the Indian Constitution were borrowed from which country?
Ans. USSR
Q8. Dogri is the language of which state?
Ans.Jammu and Kashmir
Q9. Azadirachta indica is the scientific name for which tree?
Ans. Neem
Q10.Which actress won the Oscar in 2016 for Best Actress in a Leading Role?
Ans.Brie Larson (for the movie Room)
Q11. Which fundamental right cannot be suspended?
Ans. Right to Life and Personal Liberty (Art. 21)
Q12. If same force is applied on two diff body whose masses are different, what will be same: Acceleration, Velocity, Kinetic Energy, Momentum?
Ans. Acceleration (because F is directly proportional to the rate of change of velocity i.e. acceleration. On the other hand, KE and momentum are both dependent on mass. Since masses are different, these values will be different)
Q13. What is the full form of PVC?
Ans. Polyvinyl chloride
Q14. What is the name of the eldest Pandava?
Ans. Yudhistir
Q15. Oncogene gene is responsible for?
Ans. Cancers & Tumours

Read more

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked (with answers) on 8th January

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked (with answers) on 8th January

We are sharing SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked ,alongwith answers ,on 8th January 2017. Level of questions asked in CHSL  2016 Tier 1 was moderate.

SSC CHSL Tier- I Paper Pattern:

Computer Based Examination (Objective type):

Part Subject Number of Questions Maximum Marks
1 General Intelligence 25 50
2 English Language (Basic Knowledge) 25 50
3 Quantitative Aptitude (Basic Arithmetic Skill) 25 50
4 General Awareness 25 50
Total 100 200

Written examination consists of Objective Type- Multiple choice questions only. The questions will be set both in English & Hindi for Part-I, III & IV.

Read more

IMPORTANT NOTICE FOR SSC CHSL 2016 EXAM

As we all know SSC CHSL 2016 will be held from 7th January 2017 to 8th February 2017. Today Commission has come out with a notice specifying examination dates.

The Combined Higher Secondary Level Examination 2016, (Tier-I) will be held by the Commission, in the Computer Based Mode, from 7th January, 2017 to 8th February, 2017. The Examination would be held:-

Read more