SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 10 January (All Shifts) With Answers

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 10 January (All Shifts) With Answers

We are sharing SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked on 10 January 2017 with answers.

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 10 January (All Shifts) With Answers: First Shift

Q1. Who played role of Gandhi in Oscar winning movie Gandhi?
Ans. Ben Kingsley
Q2. Who wrote the book Hind Swaraj or Indian Home Rule in 1909?
Ans. Mohandas K. Gandhi
Q3. What is the velocity of object at maximum height?
Ans. Zero (vertical velocity)
Q4. Where is Ranthambore fort situated?
Ans. Sawai Madhopur ,Rajasthan
Q5. Chromite is the ore of which metal?
Ans. Chromium
Q6. What is stagflation?
Ans. Persistent high inflation combined with high unemployment and stagnant demand in a country’s economy.
Q7. Fundamental Duties in the Indian Constitution were borrowed from which country?
Ans. USSR
Q8. Dogri is the language of which state?
Ans.Jammu and Kashmir
Q9. Azadirachta indica is the scientific name for which tree?
Ans. Neem
Q10.Which actress won the Oscar in 2016 for Best Actress in a Leading Role?
Ans.Brie Larson (for the movie Room)
Q11. Which fundamental right cannot be suspended?
Ans. Right to Life and Personal Liberty (Art. 21)
Q12. If same force is applied on two diff body whose masses are different, what will be same: Acceleration, Velocity, Kinetic Energy, Momentum?
Ans. Acceleration (because F is directly proportional to the rate of change of velocity i.e. acceleration. On the other hand, KE and momentum are both dependent on mass. Since masses are different, these values will be different)
Q13. What is the full form of PVC?
Ans. Polyvinyl chloride
Q14. What is the name of the eldest Pandava?
Ans. Yudhistir
Q15. Oncogene gene is responsible for?
Ans. Cancers & Tumours

Read more