SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 10 January (All Shifts) With Answers

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 10 January (All Shifts) With Answers

We are sharing SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked on 10 January 2017 with answers.

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 10 January (All Shifts) With Answers

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 10 January (All Shifts) With Answers: First Shift

Q1. Who played role of Gandhi in Oscar winning movie Gandhi?
Ans. Ben Kingsley
Q2. Who wrote the book Hind Swaraj or Indian Home Rule in 1909?
Ans. Mohandas K. Gandhi
Q3. What is the velocity of object at maximum height?
Ans. Zero (vertical velocity)
Q4. Where is Ranthambore fort situated?
Ans. Sawai Madhopur ,Rajasthan
Q5. Chromite is the ore of which metal?
Ans. Chromium
Q6. What is stagflation?
Ans. Persistent high inflation combined with high unemployment and stagnant demand in a country’s economy.
Q7. Fundamental Duties in the Indian Constitution were borrowed from which country?
Ans. USSR
Q8. Dogri is the language of which state?
Ans.Jammu and Kashmir
Q9. Azadirachta indica is the scientific name for which tree?
Ans. Neem
Q10.Which actress won the Oscar in 2016 for Best Actress in a Leading Role?
Ans.Brie Larson (for the movie Room)
Q11. Which fundamental right cannot be suspended?
Ans. Right to Life and Personal Liberty (Art. 21)
Q12. If same force is applied on two diff body whose masses are different, what will be same: Acceleration, Velocity, Kinetic Energy, Momentum?
Ans. Acceleration (because F is directly proportional to the rate of change of velocity i.e. acceleration. On the other hand, KE and momentum are both dependent on mass. Since masses are different, these values will be different)
Q13. What is the full form of PVC?
Ans. Polyvinyl chloride
Q14. What is the name of the eldest Pandava?
Ans. Yudhistir
Q15. Oncogene gene is responsible for?
Ans. Cancers & Tumours

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 10 January (All Shifts) With Answers: Second Shift

Q1. Who won the 2016 Oscar for the Best Male Actor in a Supporting Role?
Ans. Mark Rylance (for the movie Bridge of Spies)
Q2. Chittorgarh Fort is located in which state?
Ans. Rajasthan
Q3. Who invented the Steam Engine?
Ans. Thomas Savery / James Watt
Q4. Who was the son on Babur?
Ans. Humayun
Q5. Who was the father of Prithviraj Chauhan?
Ans. Someshwar Chauhan
Q6. Who was the first Indian Woman to win an Olympic Medal?
Ans. Karnam Malleshwari for (Weightlifting)
Q7. Who discovered Bacteria?
Ans. Antony Van Leeuwenhoek
Q8. Shabana Azmi is not (Activist/Actor/Dancer)?
Ans. Dancer.
Q9. How many Rajya Sabha Members can the President appoint?
Ans. 12
Q10. Who is the author of ‘Ignited Minds’?
Ans. Dr. APJ Abdul Kalam
Q11. Mohiniyattam dance belongs to which state?
Ans.Kerala.
Q12. Which planet is also called the “red planet”?
Ans. Mars
Q13. Which part of the brain forms the continuation of the spinal cord within the skull?
Ans. Medulla Oblongata
Q14. Number of official languages in India?
Ans. 22.
Q15. Chandragiri fort is located in?
Ans. Andhra Pradesh.
Q16. Turquoise is a mineral of hydrated phosphate of?
Ans. Copper and Aluminum.

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 10 January (All Shifts) With Answers: Third Shift

Q1. Earth rotates from?
Ans. West to East.
Q2. Which bill cannot be passed by Rajya Sabha?
Ans. Money Bills.
Q3. Instrument to measure earthquake?
Ans. Seismoscope.
Q4. Kobe Bryant related to which game?
Ans. Basketball.
Q5. Aurobindo was born in?
Ans. 872.
Q6. Function of catalyst in reaction?
Ans. To increase the Rate of Reaction.
Q7. Awards won by A P J Abdul Kalam?
Ans. Bharat Ratna, Padma Vibhushan, Hoover Medal, Padma Bhushan, etc.
Q8. Full form of DNS in network?
Ans. Domain Name System.
Q9. Which state gets the maximum rainfall?
Ans.Meghalaya.
Q10. Vitamin C deficiency causes?
Ans. Scurvy.
Q11. Panchatantra is written by?
Ans. Vishnu Sharma.
Q12. Who can remove president?
Ans. By passing of impeachment by both the houses of parliament.
Q13. Which festival is celebrated on full moon?
Ans. Gamha Purnima.

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 11 January (All Shifts) With Answers

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked (All shifts with answers) on 8th January