SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 10 January (All Shifts) With Answers

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 10 January (All Shifts) With Answers

We are sharing SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked on 10 January 2017 with answers.

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 10 January (All Shifts) With Answers: First Shift

Q1. Who played role of Gandhi in Oscar winning movie Gandhi?
Ans. Ben Kingsley
Q2. Who wrote the book Hind Swaraj or Indian Home Rule in 1909?
Ans. Mohandas K. Gandhi
Q3. What is the velocity of object at maximum height?
Ans. Zero (vertical velocity)
Q4. Where is Ranthambore fort situated?
Ans. Sawai Madhopur ,Rajasthan
Q5. Chromite is the ore of which metal?
Ans. Chromium
Q6. What is stagflation?
Ans. Persistent high inflation combined with high unemployment and stagnant demand in a country’s economy.
Q7. Fundamental Duties in the Indian Constitution were borrowed from which country?
Ans. USSR
Q8. Dogri is the language of which state?
Ans.Jammu and Kashmir
Q9. Azadirachta indica is the scientific name for which tree?
Ans. Neem
Q10.Which actress won the Oscar in 2016 for Best Actress in a Leading Role?
Ans.Brie Larson (for the movie Room)
Q11. Which fundamental right cannot be suspended?
Ans. Right to Life and Personal Liberty (Art. 21)
Q12. If same force is applied on two diff body whose masses are different, what will be same: Acceleration, Velocity, Kinetic Energy, Momentum?
Ans. Acceleration (because F is directly proportional to the rate of change of velocity i.e. acceleration. On the other hand, KE and momentum are both dependent on mass. Since masses are different, these values will be different)
Q13. What is the full form of PVC?
Ans. Polyvinyl chloride
Q14. What is the name of the eldest Pandava?
Ans. Yudhistir
Q15. Oncogene gene is responsible for?
Ans. Cancers & Tumours

Read more

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked (with answers) on 8th January

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked (with answers) on 8th January

We are sharing SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked ,alongwith answers ,on 8th January 2017. Level of questions asked in CHSL  2016 Tier 1 was moderate.

SSC CHSL Tier- I Paper Pattern:

Computer Based Examination (Objective type):

Part Subject Number of Questions Maximum Marks
1 General Intelligence 25 50
2 English Language (Basic Knowledge) 25 50
3 Quantitative Aptitude (Basic Arithmetic Skill) 25 50
4 General Awareness 25 50
Total 100 200

Written examination consists of Objective Type- Multiple choice questions only. The questions will be set both in English & Hindi for Part-I, III & IV.

Read more

IBPS RRB V Officer Scale I , II and III Interview Call Letter

IBPS IBPS RRB V Officer Scale Interview Call Letter are available now. IBPS gave score cards last month for RRB V Officer Scale.

Institute of Banking Personnel Selection declared results for RRB V Officer Scale on 20 December 2016.

Read more

SSC CHSL 2015 Tier 2 Marks : Check Now

Commission has declared SSC CHSL 2015 Tier 2 marks. Staff Selection Commission conducted the Combined Higher Secondary (10+2) Examination, 2015 (Descriptive paper) on 18.09.2016. SSC Conducted CHSL Tier 2 for recruitment to the post of Data Entry Operators and Lower Division Clerks at various centres all over country. A total of 46,125 candidates appeared in the said examination.

Read more

SSC CHSL (10+2) 2015 Result Revised: 17,971 Additional Qualify

Result of CHSL Examination, 2015-Tier II was declared on 29.12.2016. In this result, 6446 candidates qualified for DEST on basis of cut-off fixed in Paper-II. As per the notice of the Examination, an additional list of candidates qualified for DEST for Data Entry Operator has been prepared on basis of total marks scored in Paper-I & Paper-II. (Descriptive paper) taken together.

Read more