SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions and Answer key 18 January All Shifts

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions and Answer key 18 January All Shifts

We are sharing memory based SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions and Answer key 18 January for all shifts.

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions and Answer key 18 January : First Shift

Q 1. Battle of Tarain between?
Ans. A Ghurid force led by Mu’izz al-Din and a Chauhan Rajput army led by Prithviraj Chauhan.

Read more

Dates declared for CGL Tier 2 result and Tier 3 Exam , CHSL 2015 Skill test and JE 2016

Today SSC has declared dates for following :

  1. Combined Graduate Level Examination-2016 (Tier-II) Result
  2. Combined Graduate Level Examination-2016 (Tier-III)
  3. Skill Tests for Data Entry Operators and LDCs etc. of the successful candidates of Combined Higher Secondary Level Examination-2015
  4. Junior Engineer 2016 Examination

Dates for Document Verification for successful candidates of Junior Engineer Examination 2015 :

Document Verification for successful candidates of Junior Engineer Examination 2015 would be conducted by the concerned Regional Offices of the Commission in consonance with the schedule decided by them, between 23rd January 2017 and 3 rd February 2017. The specific schedule of document verification are being hosted by the concerned Regional Offices on their respective websites separately.

Read more

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 16 January All Shifts (with Answers)

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 16 January All Shifts (with Answers)

We are sharing memory based SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked on 16 January 2017 with answers .

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 16 January (All Shifts) With Answers: First Shift

Q1. Who was awarded bharat ratna on his 100 birthday
Ans. Dhondo Keshav Karve

Q2. National anthem was sung first time on
Ans. 27 December 1911

Read more

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 12 January (With Answers)

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 12 January (With Answers)

SSC CHSL Tier 1 questions asked on 12 January 2017 were moderate.  We are sharing SSC CHSL Tier 1 questions asked on 12 January.

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 12 January (With Answers) :

Q1. Which animal produces Sulphur ?
Ans.Photosynthetic algal symbionts of corals produce sulphu

Read more

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 11 January (All Shifts) With Answers

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 11 January (All Shifts) With Answers

We are sharing SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked on 11 January 2017 with answers.

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked 11 January (All Shifts) With Answers: First Shift

Q1. Study of fungi is known as?
Ans. Mycology
Q2. Plant cell wall is made up of?
Ans. Cellulose
Q3.Gir national park is famous for?
Ans. Asiatic lion
Q4. Sun rays reach the earth in how many minutes?
Ans.8 minutes 20 sec
Q5. First Bollywood star to feature on the cover of Time magazine?
Ans.Parveen Babi, 1976
Q6. Which article of constitution talks about the official language of the Union?
Ans.Article 343
Q7. A question pertaining to bicameral legislature
Q8. Agra Fort built by ?
Ans. Agra Fort construction was started by Akbar between 1565 and 1573
Q9. Red Fort built by?
Ans.Emperor Shah Jahan
Q10. Which festival is celebrated during full moon?
Ans. Guru Purnima
Q11. Which book is written by Nelson Mandela?
Ans.Long Walk to Freedom
Q12. Ramon Magsaysay awardees

Read more